منبع : خبرگزاری صدای افغان(آوا)
دیشب در نزدیکی مسجدی در شهر غزنی مرکز این ولایت بمبگذاری کردند که این حمله به زخمی شدن بیست و هفت تن از نمازگزاران مسجد منجر شد. وی در ادامه از انتقال زخمی شدگان به بیمارستانی در منطقه خبر داد و افزود وضعیت هیچ یک از این افراد وخیم نیست. به گزارش خبرگزاری شینهوا از غزنی، انفجار موتر بمبگذاری شده در ولایت قندار نیز دیشب یک کشته و یازده زخمی بر جا گذاشت
سه شنبه ۸ سرطان ۱۳۸۹ خورشيدی برابر با ۲۹ جون ۲۰۱۰ ميلادی
منبع : خبرگزاري فارس
كشورهاي غربي و ناتو در افغانستان از يك سو بحران سازي و از سوي ديگر تلاش مي كنند كه اين بحران را كنترل كنند كه اين بازي دوگانه در سخنان اخير رئيس جمهور و ديگر مقامات افغان مشهود است.
به گزارش فارس، رئيس جمهور افغانستان اين روزها يكبار ديگر با لحن تند و انتقاد آميزي دولتمردان خارجي به ويژه آناني كه نيروي نظامي و نفوذ سياسي در افغانستان دارند را به باد انتقاد گرفت.
كرزي چند روز پيش طي سخناني به مناسبت روز جهاني مبارزه با مواد مخدر گفت: قاچاق و ترانزيت مواد مخدر افغانستان به كشورهاي ديگر توسط شبكههاي مافياي بين المللي انجام مي شود و اين كه مواد مخدر افغانستان در بازارهاي اروپا و آمريكا به فروش ميرسد نشان مي دهد كه اين كشورها نيز مرزهاي مستحكمي ندارند و گرنه چگونه ممكن است محموله هاي چند صد تني مواد مخدر افغانستان به اين كشور ها برسد؟
با آن كه افغانستان هنوز هم در ميان ۲۰ كشور توليد كننده مواد مخدر جهان به ويژه ترياك، هروئين و حشيش درجايگاه نخست قرار دارد اما مقامهاي دولتي افغانستان از كاهش 50 درصدي مواد مخدر اين كشور درسال جاري سخن ميگويند.
حامد كرزي و ديگر دولتمردان اين كشور نه فقط در مورد مواد مخدر، بلكه در زمينه گسترش جنگ و تغذيه گروه هاي شورشي نيز دولتها وشركتهاي غربي را دخيل ميدانند.
به گفته آنان، شركتهاي خصوصي امنيتي خارجي كه با فرماندهان ناتو و آمريكايي ارتباط دارند، براي حفظ امنيت خود و محمولههاي نظامي و غيرنظامي نيروهاي خارجي با گروههاي شورشي به ويژه طالبان قراردادهاي همكاري امضاء ميكنند.
اين نوع معاملههاي كلان كه بيشتر به باج دادن شباهت دارد، باعث مي شود ماهانه مليونها دلار به جيب طالبان واريز شود، پولي كه طالبان از آن براي به حركت درآوردن ماشين جنگي خود و ناامن كردن افغانستان استفاده ميكنند.
اين در حالي است كه "ياسين عثماني " رئيس اداره عالي نظارت بر استراتژي مبارزه با فساد اداري نيز اعلام كرد پژوهشهاي اين اداره نشان ميدهد كه در فسادهاي كلان، خارجيها دست دارند.
از آنجا كه مثلث جنگ، مواد مخدر و فساد اداري از عوامل اصلي بحران افغانستان به شمار ميرود به گفته مقامات افغان، غربيها عامل تقويت اين سه عنصر هستند ميتوان استنباط كرد كه غرب نقش دوگانهاي را در افغانستان بازي ميكند كه از يك سو بحران سازي ميكند و از سوي ديگر براي سركوب و مهار اين بحران ملياردها دلار مصرف مي كند.