Nawaaye Afghanistan
Accueil du siteفارسی - پشتومقالاتاقتصاد و تجارت
Dernière mise à jour :
lundi 6 septembre 2010
Statistiques éditoriales :
12830 Articles
1962 Brèves
2 Sites Web
10 Auteurs

Statistiques des visites :
344 aujourd'hui
291 hier
173609 depuis le début
     
Brèves
وقوع انفجار در ولایت غزنی بیست و هفت زخمی برجای گذاشت
يكشنبه 5 سپتامبر

منبع : خبرگزاری صدای افغان(آوا)

دیشب در نزدیکی مسجدی در شهر غزنی مرکز این ولایت بمبگذاری کردند که این حمله به زخمی شدن بیست و هفت تن از نمازگزاران مسجد منجر شد. وی در ادامه از انتقال زخمی شدگان به بیمارستانی در منطقه خبر داد و افزود وضعیت هیچ یک از این افراد وخیم نیست. به گزارش خبرگزاری شینهوا از غزنی، انفجار موتر بمبگذاری شده در ولایت قندار نیز دیشب یک کشته و یازده زخمی بر جا گذاشت

 
پلیس استرالیا ۹۰ پناهجوی معترض افغان را باز داشت کرد
پنج شنبه 2 سپتامبر
پلیس آسترالیا به تظاهرات پناهجویان افغان که ازیک اردگاه در حومه شهر داروین فرار کرده بودند، پایان داده و تمامی تظاهر کننده گان را بازداشت کرده است.
 
در درگیری ها در غرب افغانستان یک زن و دو کودک کشته شدند
شنبه 21 اوت
نیروهای ناتو گفتند که در نتیجه درگیری ها در غرب افغانستان یک زن و دو کودک سهوا کشته شده اند. این حادثه زمانی رخ داد که نیروهای مشترک بین المللی و افغان طالبانی را تعقیب می کردند که جنگجویان خارجی و اسلحه را به طور قاچاق از ایران به افغانستان وارد می کردند.
 
تظاهر کنندگان شاهراه کابل-جلال آباد را بستند
پنج شنبه 19 اوت
صدها نفر در اعتراض به آنچه کشته شدن افراد ملکی توسط نیروهای ناتو می خوانند، شاهراه کابل- جلال آباد را مسدود کردند. تظاهر کنندگان مدعی اند که دو فرد کشته شده، ملکی بوده اند. یک پدر با پسرش سه شنبه شب در این ولسوالی کشته شدند. پولیس تلاش می کند که تظاهرات مردم مسالمت آمیز باشد. ناتو گفته است که نیرو های ایتلاف به همکاری نیروهای افغان دو شورشی را در یک عملیات نظامی کشته و چندین تن دیگر را بازداشت کرده اند.
 
تظاهر کنندگان شاهراه کابل-جلال آباد را بستند
پنج شنبه 19 اوت
صدها نفر در اعتراض به آنچه کشته شدن افراد ملکی توسط نیروهای ناتو می خوانند، شاهراه کابل- جلال آباد را مسدود کردند. تظاهر کنندگان مدعی اند که دو فرد کشته شده، ملکی بوده اند. یک پدر با پسرش سه شنبه شب در این ولسوالی کشته شدند. پولیس تلاش می کند که تظاهرات مردم مسالمت آمیز باشد. ناتو گفته است که نیرو های ایتلاف به همکاری نیروهای افغان دو شورشی را در یک عملیات نظامی کشته و چندین تن دیگر را بازداشت کرده اند.
 
افغانستان / چین / کالای چینی / رقابت اقتصادی با غرب /
چين بزرگترين سرمايه گذار وصادرکننده کالا به افغانستان
سه شنبه 4 مه 2010
par آزادمنش
popularité : 5%

سه شنبه ۱۴ ثور ۱۳۸۹ خورشيدی برابر با ۴ می ۲۰۱۰ ميلادی

ا فغانستان

منبع : دویچه ویله

JPEG چين در کنار پاکستان و ايران از جمله بزرگترين شرکاي تجاري و صادرکننده کالاهاي مختلف در افغانستان محسوب مي شود.

اين کشور که حالا درجهان نيز لقب بزرگترين صادر کننده را به خود اختصاص داده است تا کنون کمتر در مسايل نظامي افغانستان خود را دخيل ساخته است.

اکثرمردم افغانستان در مورد کشور چين معلومات ندارند، اما نام اين کشور را روزانه بارها تکرار مي کنند يا مي شنوند. بيشتر مردم افغانستان، کشورچين را از کالاهاي صادراتي آن مي شناسند.

جيلاني فرهاد يکي از باشندگان شهر هرات مي گويد؛ چين کمتر اهداف مداخله گرايانه در افغانستان دارد. او مي افزايد: به نظر من کشور چين بيشتر بر توسعه روابط اقتصادي با افغانستان تلاش مي کند تا اهداف نظامي.

معدن مس عینک یکی ازپروژه های بزرگی است که چین روی آن سرمایه گذاری کرده است .

جيلاني فرهاد ازپايين بودن کيفيت کالاهاي توليد شده در چين و وارد شدن اين کالاها در بازارهاي کشورشکايت دارد.

با ايجاد روابط اقتصادي کشور چين با افغانستان کارشناسان براين باورند که روابط اقتصادي افغانستان و چين درحال گسترش است.

کارشناسان عقيده دارند که روابط خوب اقتصادي چين وسرمايه گذاري اين کشور درافغانستان در دراز مدت برتامين منافع استراتژيک وامنيتي نيز موثر خواهد بود.

داکترظريف احمد اکبريان مي گويد، محصولات چين از تنوع خوبي برخورداراست وتا بحال از نظر ديپلماسي کشور چين با افغانستان روابط خوبي داشته است.

کشور چين طي سال هاي گذشته علاوه برصادر کردن کالاهاي مورد نياز افغانستان در بخش استخراج معادن نيز سرمايه گذاري نموده است که از آن جمله مي توان به دست آوردن قرارداد استخراج مس عينک يکي ازبزرگترين معاد ن مس در افغانستان را نام برد.

JPEG

علاوه بر صادرات چين به افغانستان که رقم بسياردرشت را به خود اختصاص داده است. لغو محصول گمرکي ۲۷۸ قلم از کالاهاي وارداتي به اين کشور ازافغانستان نيز توانسته است روابط تجاري اين دو کشور را توسعه بخشد.

پروانه عليزاده، هرات

ویراستار: یاسر